Enter your keyword

TOEFL

TOEFL

Toefl Sınavı dünya genelinde İngilizce dilinde eğitim veren yaklaşık 4300 kolej ve üniversite tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına ana dili İngilizce olmayan öğrencileri kabul kriteri olarak kullanılır.

 

Dünya genelinde pek çok kurum, organizasyon ve şirket iş başvurusunda Toefl sınavından alınan iyi bir puanı İngilizce Yeterlilik belgesi olarak kabul eder.
Toefl sınavına, İngilizce eğitim veren bir üniversite, kolej veya enstitütü de eğitim yapmak isteyenler girmelidir. Ayrıca, İngilizce dil bilgisini uluslararası geçerliliği olan bir belge ile kanıtlamak isteyen herkes bu sınava girebilir.

Toefl Sınavı hakkında detaylı bilgi almak için resmi sitesi olan www.toefl.org   sayfalarını ziyaret ediniz.

iBT Toefl Testinin Ayrıntıları:
TOEFL iBT sistemi Internet-based TOEFL 4 bölümden oluşmaktadır; Okuma, Dinleme, Konuşma ve Yazma. Bütün bölümlerden aynı gün içerisinde sınava girilir ve sınav süresi yaklaşık olarak 4 saattir.

İçerik:
• Yeni nesil TOEFL testi Internet-based test (iBT) ancak belirli test merkezlerinde  sunulur.
• Soru cevaplama ile ilgili örnekler her bölüm başında verilmektedir.
• TOEFL iBT testi bilgisayar uyumlu bir test değildir, bu sebeple bütün adaylar aynı seviyede soruları cevaplarlar.
• Adaylar sınav süresince not alabilirler, alınan tüm notlar sınav bittiğinde merkez görevlileri tarafından toplanıp, yok edilir.
• Konuşma bölümünde adaylar mikrofona konuşarak sesleri dijital ortamda kayıt edilir ve bu kayıt ETS Online Scoring Network’a gönderilir.
• Yazma bölümünde adaylar bilgisayar aracılığı ile cevaplarını yazmak zorundadır, verilen cevaplar ETS Online Scoring Network’a gönderilir.
• ETS merkezinde eğitim almış ve sertifikalı görevliler tarafından konuşma ve yazma bölümünüzün cevapları değerlendirilir.

Aşağıdaki tabloda iBT Toefl soru miktarları ve verilen süreler gösterilmektedir.
Her bölümde verilen zaman aralığı soru sayısına göre değişmektedir.

Toefl iBT Test Formatı:

Test Bölümü                       Soru Miktarı                                     Zamanlama

Okuma                              3-5 pasaj, 12-14 soru                                60-100 dakika
Dinleme                           4-6 konu, her konudan 6 soru               60-90 dakika
Ara                                                                                                                10 dakika
Konuşma                         6 konu: 2 bağımsız ve 4 test                   20 dakika
Yazma                               2 konuda                                                        50 dakika

Soru Tipleri:

Birçok soru tipi eski sistemde karşımıza çıkan ( computer-based toefl) sorularla benzerlik göstermektedir. Ancak, iBT Toefl testinin diğer sistemlerden en önemli farkı, adayların soruları cevaplarken birden çok yeteneğini bir arada kullanmak zorunda olmasıdır. Örneğin;
• Dinleme, arkasından konuşarak soruları cevaplama
• Okuma, dinleme arkasından konuşarak soru cevaplama
• Okuma, dinleme arkasından yazarak soru cevaplama

Bu yeni soru tiplerinin amacı adayların ingilizce iletişim becerilerini ve ingilizce konuşulan  akademik  bir çevrede, dili  başarılı bir şekilde kullanıp kullanamayacağını ölçmektir.

Tool Bar:
Her bölümde göreceğiniz “tool bar” adaylara test süresince yol göstermekte ve aydınlatmaktadır. Aşağıda dinleme ve okuma bölümünde göreceğiniz tool bar’ın ne işe yaradığı ile ilgili kısa tarifler verilmektedir.

Dinleme Bölümü:
• Adaylar tool bar sayesinde hangi soruda olduklarını ve ne kadar zamanları kaldığını takip edebilirler. İstenildiği takdirde Zaman Saklama düğmesine basılarak (Hide Time) saat görünmez yapılabilir.
• Ses tuşun (volume) adayların istedikleri soruda ses ayarını rahatça değiştirmelerine izin vermektedir.
• Yardım düğmesi (help) adaylara benzer sorulara verilen cevapları göstererek yardımcı olmaktadır ancak aday sınav esnasında help tuşuna tıkladığı takdirde maalesef süre işlemeye devam etmektedir.
• Sonraki (Next) düğmesi, adayların bir sonraki soruya geçmelerine yardımcı olmaktadır.
• Adaylar Next düğmesine bastıklarında, arkasından OK tuşuna basarak bir sonraki soruya ilerleyebilirler. Sadece “Dinleme” bölümünde adaylar OK tuşuna bastıktan sonra geri dönüş yapamazlar.
Okuma bölümünde göreceğiniz tool bar’ın dinleme bölümünden bazı farkları vardır.

Okuma Bölümü:
• Adaylar soru  cevaplarken verilen tüm pasajı görebilmektedir.Yalnız bazı sorularda, adayların tüm pasajı görebilmeleri için Tüm Pasajı Göster ( View Text) düğmesine basmaları gerekmektedir.
• Adaylar Değerlendirme (Review) tuşuna basarak verdikleri cevapların tamamını görebilirler ve verdikleri cevapları diledikleri takdirde değiştirebilirler. Ayrıca hangi soruyu atladıklarını ve hangi sorulara cevap vermeleri gerektiğini de görebilirler.
• Okuma bölümünde adaylar geri tuşuna basarak (Back) diledikleri zaman bir önceki soruya dönebilirler.

Paper Based- Computer Based ve İnternet Based Toefl Sınavlarında alınabilecek puanlar:
PBT                CBT                IBT
677                300                120
600                250                100
550                213                79-80
523                193                69-70
500                173                61

IBT Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Yeni iBT Toefl testini nasıl pratik edebilirim?

Ücretsiz iBT Toefl testini online olarak alabilirsiniz, ilgili web sitesi www.ets.org/toeflpractice  veya Global Vizyon ofislerinden dünyanın en iyi Toefl iBT hazırlık kurslarını veren Kaplan Dil Okulları “online hazırlık testlerini” yapabilirsiniz. Kaplan ücretsiz deneme testleri için lütfen Global Vizyon Danışmanlarından randevu alınız.

Toefl Practice Online topluluğuna kayıt yaptırmak ücretsizdir, adaylar bu sayede bir çok soru tipine ulaşabilmektedir. ( Konuşma bölümü örnek soruları, tartışma alanları, günlük çalışma önerileri vs.)

Yeni Konuşma bölümünün puanlaması nasıl yapılacaktır?

Karşınıza çıkacak olan 6 sorudan her birinin değerlendirmesi 0-4 arası yapılacaktır ve bu soruların toplamı  0-30 arası puanlama sistemine çevrilecektir. ETS yetkilileri tarafından  değerlendirme ve puanlama gerçekleştirilecektir.

Yazma bölümünün puanlaması nasıl yapılacaktır?

Karşınıza çıkacak olan 2 sorudan her birinin değerlendirmesi 0-5 arası yapılacaktır ve bu soruların toplamı 0-30 arası puanlama sistemine çevrilecektir. ETS yetkilileri tarafından değerlendirme ve puanlama gerçekleştirilecektir. Puanlama ve soru cevaplama örneklerinin detaylarına www.ets.org/toefl sayfasından ulaşabilirsiniz?

iBT TOEFL testi nerede yapılacaktır?

Yeni test belirli tarihlerde ve belirlenen merkezlerde gerçekleştirilmektedir. Tüm dünyada bulunan çeşitli test merkezlerinin güncellenen listesine www.ets.org/toefl sayfasından ulaşabilirsiniz. Kayıt işlemleri ile ilgili bültenlere online olarak bu sayfadan veya, Global Vizyon ofislerinden , üniversiteler veya kütüphanelerden ulaşabilirsiniz.

Hangi Üniversiteler ve Kolejler TOEFL skorunu kabul etmektedir?

90 farklı ülkede 5000’ den fazla Üniversite ve Kolej  TOEFL testini kabul etmektedir. Dünya çapında en yaygın kabul gören, İgilizce seviyesinin kanıtlandığı sınav TOEFL testidir. TOEFL testinin kabul gördüğü üniversite ve kolej vs. listesi için www.ets.org/toefl sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

iBT TOEFL testinin ücreti nedir?

Testin giriş ücreti $140 olarak belirlenmiştir. Ödemeler ve kayıtlar “online” yapılabilir.

Sohbeti başlat.
Bilgi almak istiyorum.
Merhaba;
Size nasıl yardımcı olabiliriz.
×