Enter your keyword

ÜDS

ÜDS

1.ÜDS nedir?
ÜDS ( Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı ) ÖSYM tarafından düzenlenen bir İngilizce yeterlilik sınavıdır. Yılda iki kez ÖSYM tarafından belirlenen şehirlerde düzenlenir. ÜDS 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 24. maddesi gereğince hazırlanarak 31 Ocak 2009 tarih ve 27127 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan “Doçentlik Sınav Yönetmeliği” uyarınca doçent adaylarının da gireceği merkezi bir sınavdır. ÜDS sınavı pek çok kurumca yüksek lisans başvurusunda İngilizce yeterlilik belgesi olarak da kabul edilmektedir. Türkiye’de veya uluslararası düzeyde merkezi olarak yapılan yabancı dil sınavlarının ÜDS’ye eşdeğerlik durumları Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından belirlenmektedir. ÜDS, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler olmak üzere üç ayrı alanda, Alman, Fransız ve İngiliz dillerinde yapılmaktadır.

2. ÜDS sınavına kimler katılabilir?
ÜDS sınavına doçent adayları, doktora/sanatta yeterlilik adayları, yüksek lisans yapmak isteyen son veya bir önceki sınıfta okuyan öğrenciler girebilir. Ayrıca dil tazminatı almak isteyen devlet memurları da bu sınavı alabilirler.

3. ÜDS sınavına nasıl başvurulur?
ÜDS başvuruları www.osym.gov.tr sitesinden veya OSYM bürolarından yapılmaktadır. Sınav ücreti 40 liradır.

4. ÜDS sınavının süresi ne kadardır?
ÜDS sınavı 180 dakika sürmektedir.

5. ÜDS sınavının teknik altyapısı nasıldır?
ÜDS’ de sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Test içinde yer alan sözcük bilgisi, dil bilgisi ve çeviri soruları ortak olacak, bunların dışındaki sorular fen bilimleri, sağlık bilimleri ve sosyal bilimler alanlarına ait konulardan oluşacaktır. ÜDS sınavında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavlarda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir.

  1. ÜDS sınavına hangi seviyede hazırlanılmalıdır? 
    ÜDS sınavına genel İngilizce programları öncesinde hazırlanılması Türkiye şartlarında İngilizce eğitimi alan bir aday için fazlasıyla tehlikelidir. Bu nedenle en az Upper-intermediate seviyesini bitirmiş olmak 65 ve üzeri bir skor için uygun olacaktır.7. ÜDS sınavının sonucu kaç sene geçerli kalır?
    ÜDS sınavı sonucu sınav tarihinden itibaren beş yıl süre ile geçerlidir.

    8. ÜDS sınavına hazırlıkta ALM’nin farkı nedir? 
    ALM size ÜDS sınavına hazırlıkta uzman eğitim sunmaktadır. Eğitmen kadromuz sadece ÜDS hazırlığı veren formasyon sahibi uzmanlardan oluşmaktadır. Programımıza katılan adaylarla İngilizce bilgisinin yanı sıra sınavın tekniğini öğretme temelli çalışmalar yapılır. Sınavın yapısına alışabilmeniz ve sınav sırasında paniklememeniz için aynı şartlar oluşturularak katılımcılarımıza sınavlar uygulanır. Sınavın formatı katılımcılarımıza ÜDS dengi sınavların örnekli çözümleriyle öğretilir.

    ALM sınıf ortamları öğrenmeyi kolaylaştıracak şekilde özenle düzenlenmiştir. Eğitmenlerimiz düzenli ödevler vererek öğrenilenleri pekiştirirken bunların kontrolü ve yapılan sınavlarla öğrenci gelişimini düzenli olarak takip etmektedir. Eğitmenlerimiz, katılımcılarımızın sadece öğretmenleri değil aynı zamanda koçları ve danışmanlarıdır.

    Ayrıca bizi diğer kurumlardan ayıran en önemli özelliğimiz de 100 saatlik özgün programımızdır.

    9. ÜDS sınavına hazırlıkta ALM’nin başarı oranı nedir?
    Uygun şartlarda eğitime başlamış öğrenci gruplarında 65 ve üzeri puan alma oranı %65 iken, programı düzenli takip eden ve verilen sorumlulukları harfiyen yerine getiren kişilerde 65 ve üzeri puan alma oranında %85–90 başarı sağlandığı gözlemlenmektedir.

Sohbeti başlat.
Bilgi almak istiyorum.
Merhaba;
Size nasıl yardımcı olabiliriz.
×